Palo Alto Networks визнано лідером магічного квадранта Gartner для SSE у 2023 році

15.06.2023 474

Palo Alto Networks — провідний виробник рішень у галузі кібербезпеки та єдиний постачальник, якого визнано лідером Gartner Magic Quadrant 2023 року для мереж SD-WAN та для Security Service Edge (SSE).

«Пишаємося тим, що ми єдиний постачальник SASE, визнаний лідером магічного квадранту Gartner як для Security Service Edge, так і в SD-WAN. Вважаємо, що ця новина підтверджує нашу сумлінність у розробці та постачанні найкращих у своєму сегменті рішень для кібербезпеки, таких як Prisma® Access, які допомагають організаціям захищати мережі, додатки та дані користувачів. В процесі швидкого впровадження SASE в усьому світі, ми переконані, що єдиний підхід від одного виробника — найкращий спосіб оптимізувати безпеку та операційні витрати. Також таке управління дає змогу збирати й аналізувати дані для безпеки та максимального використання можливостей штучного інтелекту і машинного навчання», — заявив Кумар Рамачандран, старший віцепрезидент із продуктів SASE Palo Alto Networks.

За даними Gartner, SASE від одного постачальника забезпечує стабільну роботу конвергентної мережі та функції безпеки для підключення та захисту розподіленої системи користувачів, пристроїв до ресурсів у хмарі, периферійних і локальних мережах. Це дає змогу компаніям належним чином модернізувати системи безпеки своїх мереж для роботи у віддаленому режимі.

Gartner вважає, що до 2025 року 80% компаній (порівняно з 20% у 2021 році) ухвалять стратегію уніфікації доступу до мережі, хмарних сервісів і приватних застосунків із використанням архітектури SASE/SSE.

Розвиток SASE компанії Palo Alto Networks
У 2019 році Palo Alto Networks запустила Prisma® Access, одну із складових безпеки (SSE) Prisma SASE. За останні шість кварталів компанія запровадила відразу два найважливіші рішення SASE такі, як SD-WAN і SSE для більш ніж 4000 активних клієнтів, допомагаючи організаціям в таких чотирьох ключових проєктах:
  • Заміні застарілого VPN на ZTNA 2.0
  • Розгортанні Prisma SD-WAN для забезпечення гнучкості та ZTNA
  • Заміні локального веб-шлюзу (SWG) і веб-проксі на хмарний SWG
  • Захисті додатків SaaS за допомогою сучасних рішень CASB
Palo Alto Networks SASE Innovation
Для покращення свого рішення SASE, Palo Alto Networks нещодавно оголосила про нововвведення та можливості на основі штучного інтелекту. Серед яких:
  • Вбудовані AIOps, що дають клієнтам змогу автоматизувати складні функції ІТ та центру мережевих операцій (NOC), одночасно підвищуючи продуктивність, скорочуючи середній час роботи та забезпечуючи оптимальну цифрову взаємодію для всіх користувачів.
  • Хмарний захищений веб-шлюз Prisma Access (SWG) який може співіснувати зі сторонніми VPN-агентами та дає змогу клієнтам перейти на хмарний SWG на основі SASE щоб користуватись відмінною безпекою у хмарі без необхідності зміни мережі.
  • Prisma SD-WAN з вбудованим захистом IoT дозволяє пристоям Prisma SD-WAN захищати пристрої IoT при цьому забезпечуючи їх чітку видимість. Також під час управління хмарою Prisma SASE можна ввімкнути елементи управління безпекою без розгортання в мережі додаткових пристроїв і датчиків.
  • SaaS Security Posture Management (SSPM) на основі Palo Alto Networks Next-Gen CASB в одній локації дозволяє клієнтам налаштовувати параметри безпеки для декількох застосунків SaaS. Також одним кліком миші можна виправити некоректні налаштування та запобігти конфігураційному дрейфу, даючи змогу користувачам заблокувати важливі параметри безпеки.