Arista додала нові гіпермасштабовані корпоративні комутатори до своєї лінійки 400G

16.11.2021 643

Компанія Arista Networks анонсувала чотири нові комутатори у своїй лінійці продуктів 400G. Два з них призначені для гіпермасштабованих/хмарних обчислень, а два інших – для корпоративних центрів обробки даних. Нові комутатори пропонують ще більшу щільність портів порівняно з попередніми поколіннями та кращу енергоефективність.

Гіпермасштабовані комутатори побудовані на базі чипа Tomahawk-4 компанії Broadcom, який забезпечує пропускну здатність 25,6 Тбіт/с. До них належить комутатор 7388X5, що підходить для Facebook тому, що 7388X5 відповідає специфікаціям проекту Open Compute Project (OCP) Minipack2. Проект OCP, який спочатку запущений компанією Facebook, створює відкриті специфікації для апаратного та програмного забезпечення інфраструктури для розгортання в масштабах хмари.

7388X5 – це модульний комутатор 4RU з можливістю гарячої заміни компонентів. Клієнти можуть отримати 64 порти 400G або 128 портів 200G. Комутатор працює під управлінням мережної операційної системи EOS від Arista або FBOSS від Facebook (тепер це MetaBOSS).

У компанії Arista стверджують, що 7388X5 також може бути налаштований на роботу з мережною операційною системою SONiC в разі якщо клієнт цього захоче.

Інший новий гіперскейлер – модель 7060X5 з фіксованим форм-фактором, який поставляється з 64 портами 400G і оптичними роз’ємами QSFP-DD.

Для підприємств

Попит на 400G найвищий серед замовників, які займаються хмарними та гіпермасштабованими обчисленнями, проте компанія Arista не залишає без уваги й підприємства. Виробник комутаторів очікує на попит на 400G у деяких корпоративних секторах для підтримки високопродуктивних обчислень (HPC), взаємодії центрів обробки даних і робочих навантажень AI/ML.

Нові комутатори корпоративного напрямку побудовані на базі чипсету Broadcom Trident-4 із пропускною здатністю 12,8 Тбіт/с. Компанія Arista заявляє, що це забезпечує підтримку популярних корпоративних функцій, серед них внутрішньосмугова мережна телеметрія (INT), глибокі буфери, збільшені таблиці IPv6 і IPv6 і багато іншого.

Як і у разі з новим обладнанням для гіпермасштабованих обчислень, Arista випускає як модульні версії, так і версії з фіксованим форм-фактором.

Модульний комутатор 7358X4 є блоком 4RU, який підтримує 128 портів 100G QSFP або 32 порти 400G.

Пристроєм з фіксованим форм-фактором є 7050X4, що є коробкою 1RU з 32 портами 400G, з підтримкою оптичних роз’ємів OSFP або QSFP-DD.

У компанії Arista стверджують, що Trident-4 програмується за допомогою мови NDL компанії Broadcom. Це означає, що корпоративний клієнт може налаштувати конвеєр обробки пакетів, але для цього йому доведеться залучити інженерів Arista.

Наявність

Комутатори-гіперскейлери можна замовити вже зараз, а об’ємні поставки очікуються в першому кварталі 2022 року. Корпоративні комутатори будуть доступні для замовлення в першому кварталі 2022 року, а об’ємні поставки  – пізніше. За детальнішою інформацією та питаннях щодо створення замовлень звертайтесь до менеджерів компанії ITbiz Solutions.