Система DLP: невиправдані витрати або все ж допомога керівництву?

18.05.2021 300

Найбільш важлива інформація для бізнесу знаходиться в електронному вигляді і майже вся вона є конфіденційною – дані про клієнтів, фінансові звіти, проектна документація, плани розвитку, інтелектуальна власність і т.д. Доступ до цієї інформації у більшості компаній мають всі співробітники.

Відома істина: бізнес – це люди! На жаль, криза тягне за собою ротацію або звільнення кадрів. Часто відбувається, що звільнення співробітника тягне за собою втрату клієнтської бази чи іншого цінного інформаціїї (він щиро вважає цю інформацію своєю власністю, або таким способом хоче просто помститися роботодавцю за «несправедливе» рішення).

длп

Для контролю і запобігання несанкціонованих спроб передачі даних за межі корпоративної мережі призначені системи захисту від витоків інформації (Data Loss Prevention – DLP). Використання DLP систем найбільш актуально для організацій, де ризик витоку спричинить серйозний фінансовий або репутаційного збитку, а також для організацій, які обережно ставляться до лояльності своїх співробітників. Якщо говорити більш конкретно, то в першу чергу можна згадати банки і страхові компанії, які змушені виконувати вимоги регуляторів. Для їх бізнесу особливо актуальна витік конфіденційних даних, так як вона чревата серйозними репутаційні ризики.

Крім запобігання витокам інформації DLP система може виконувати контроль дій користувачів, аналіз інформаційних потоків через електронну пошту, соціальні мережі, внутрішньокорпоративні комунікаційні ресурси, чати і т.п. Ключове завдання DLP-систем – забезпечення дотримання політики конфіденційності, прийнятої в компанії. DLP-система корисна ще й поруч допоміжних можливостей, наприклад:

  • запобігання незаконним діям співробітників (зокрема, підробка документів);
  • запобігання поширенню співробітниками негативних відомостей про компанію;
  • запобігання кулуарної боротьби в колективі і витіснення малокваліфікованими співробітниками більш кваліфікованих.

Грамотно організована захист інформаційних ресурсів бізнесу – запорука фінансового процвітання і високої репутації компанії, а тому турбота про збереження інформації і оптимізація трудових процесів захистить Вас від безлічі інформаційних втрат, здатних погубити компанію. Крім цього, програмне рішення може стати ефективним інструментом для правильної мотивації персоналу і підтримки корпоративного духу.

Налагодивши роботу сьогодні, Ви економите завтра. Причому економите не тільки фінанси організації, які не довелося витрачати на усунення наслідків неприємних інцидентів, пов’язаних з втратою, крадіжкою, розголошенням секретної інформації, а й колектив.

Компанія ITbiz пропонує рішення, яке є лідером на ринку України і світу (у т.ч. згідно з рейтингом Gartner): Symantec Data Loss Prevention.