Brocade в гонці за лідером: закінчена купівля Ruckus Wireless

18.05.2021 240

Brocade закінчила операцію з придбання компанії Ruckus Wireless за $ 1,2 млрд. Brocade планує розширити таким чином свій асортимент продуктів для мереж передачі даних за рахунок швидко зростаючого портфоліо бездротових рішень Ruckus. Крім того, очікується посилення позицій Brocade на ринку рішень для сервіс-провайдерів.

В даний час Ruckus займає третє місце за обсягами продажів продуктів для корпоративних бездротових мереж і перше з постачання обладнання Wi-Fi для сервіс-провайдерів.

68_main

За оцінками Ruckus, зараз її клієнтська база нараховує близько 65 тис. Замовників з корпоративного сектора, сервіс-провайдерів, держсектора і малого бізнесу. Продажі в корпоративному сегменті за останній рік зросли на 22%, крім того, Ruckus однією з перших вивела на ринок точки доступу нового стандарту 802.11ac Wave 2, c запатентованою технологією адаптивних антен BeamFlex.

У Brocade очікують, що досвід придбаної компанії в області бездротової інфраструктури операторського класу, мобільних рішень і моніторингу мережі зможе посилити позиції Brocade. Раніше Ruckus вже виступала в ролі технологічного партнера Brocade, як і Aruba (зараз входить в HPE) і Aerohive. Варто відзначити, що в останній версії магічного квадранта Gartner постачальників рішення для дротових і бездротових локальних мереж і Ruckus і Brocade потрапили в число нішевих гравців, а ось Aruba разом з Cisco потрапили в сектор лідерів. Чи зможуть два нішевих гравця пробитися разом в сектор лідерів – покаже час.

Brocade давно не купувала нічого великого. Ruckus став першим серйозним придбанням Brocade з 2008 р, коли компанія купила виробника Ethernet-обладнання Foundry. Тоді була надія потіснити потіснити Cisco на ринку корпоративних мереж передачі даних, проте розрахунок не виправдався. Тому Brocade і сьогодні відома в основному завдяки продажу комутаторів Fibre Channel для мереж зберігання даних (SAN).

В результаті злиття Ruckus стає підрозділ Brocade, що знаходяться в її повної власності.

За більш детальною інформацією та з питань розміщення замовлення рішень Ruckus і Brocade, Ви можете звернутися до менеджерів компанії ITbiz Solutions!